75 годинa Подворја Руске Цркве у Либану

Митрополит Ливанских горa Силуан (Антиохијска Православна Црква) честитао је настојатељу Подворја архимандриту Филипу (Василцеву) 75. годишњицу либанског Подворја Руске Православне Цркве. У својој честитки, архијереј је такође изразио радост због заједничке молитве одржане на дан помена Светих равноапостолних Кирила и Методија у Благовештењској цркви у Џал ел Дибу.

„Наша прва заједничка служба откако је ова црква предата Подворју Руске Православне Цркве и православним породицама које су дошле из земаља бившег Совјетског Савеза несумњиво је историјски догађај. Према Вашим речима и сведочењу Ваших парохијана, на данашњи дан архијереј Антиохијске Православне Цркве први пут је началствовао Божанском Литургијом у Подворју Руске Православне Цркве“, истакао је митрополит Силуан и додао:

„Штавише, Његово Високопреосвештенство Митрополит Нифон, представник Антиохијске Патријаршије при Руској Православној Цркви у Москви, који је ову високу и важну службу обављао већ 44 године, био је мост који је спајао подворја Цркава Русије и Антиохије и јачао односе између наше две Цркве. Значајно је да се овај догађај поклопио са именданом Његове Светости г. Кирила, Патријарха московског и све Русије“.

Извор: Patriarchia.ru