Хибридни рат против Српске Православне Цркве

У организацији Удружења „Уједињењеˮ, у амфитеатру Спортског и пословног центра „Војводинаˮ у Новом Саду 13. априла 2022. године одржано је представљање књиге Хибридни рат против Српске Православне Цркве, аутора Слободана Стојичевића.

На представљању књиге говорили су пуковник проф. др Илија Кајтез, потпуковник Љубан Каран, књижевник Марко Танасковић и аутор.

Књига Хибридни рат против Српске Православне Цркве објављена је 2021. године, у издању Српског одељења Међународног јавног фонда јединства православних народа. Аутор Слободан Стојичевић, правник, писац и преводилац, књигу је посветио успомени на свог деду, протојереја Душана Поповића, који је мученички страдао у манастиру Велуће код Крушевца 1944. године.

У првом делу књиге аутор представља теоријске поставке нових начина ратовања и технику мрежног деловања појединих невладиних организација које имају за циљ агресију цивилним средствима, у другом делу подсећа на последице друштвених промена и антропоцентричног погледа на свет, док у трећем делу говори о развоју медија и комуникација, али и о конкретним примерима хибридног рата који се води против Српске Православне Цркве путем различитих медија.

Обраћајући се присутнима на крају представљања књиге, Његово Преосвештенство Епископ бачки др Иринеј је похвалио излагања говорникâ и изнео поједина лична искуства о медијском рату против српског народа и Српске Православне Цркве, нагласивши да историју на крају пише Бог, а не светски моћници.

Извор: Епархија бачка