„Кол'ко снаге хумска земља има" - Невесиње 2009.

У оквиру Васкршњег фестивала српске изворне и народне пјесме „Кол'ко снаге хумска земља има" - Невесиње 2009. , у просторијама „Друштвеног дома Баћевићи" у Баћевићима 3. априла 2009. одржано је једно од седам четвртфиналних вечери на коме су учествовали извођачи из Мостара, Метковића, Коњица и Љубиња. Организатори четвртфиналне вечери су Српска Православна Црквена Општина Мостарска, СПКУД „Гусле" Мостар и Мјесна заједница Баћевићи.

Манифестацију су својим доласком увеличали градоначелник Града Мостара г. Љубо Бешлић, универзитетски професор др Војо Вишекруна и поједини вијећници у градском вијећу.

Пред препуном салом друштвеног дома у Баћевићима, уз музичку пратњу маестра на хармоници мр Саше Стојановића из Невесиња и на клавијатурама проф. кларинета Миљана Гутовића из Гацка, прва је наступила прошлогодишња побједница фестивала у конкуренцији дјеце Ана Круљ. Након тога су наступила овогодишња 23 учесника који су у појединим тренуцима будили у публици емоције и дизали их на ноге. Генерално, и поред велике треме оних који први пут наступају, су сви показали свој пјевачки таленат. Међу њима се посебно истакла Милица Радић из Љубиња, иначе побједница фестивала 2007. године, која је изванредно отпјевала пјесму „Зајди јасно солнце" и показала да је озбиљан кандидат за освајање прве награде и ове године. Стручни жири ће 7. априла од скоро 200 кандидата изабрати 48 најбољих, који ће наступити у полуфиналним вечерима које се одржавају у Невесињу 21. и 22. априла. Након завршетка манифестације домаћини су приредили пригодно послужење за госте и учеснике.

Лијепо је било након дуго година у Мостару чути старе српске изворне и народне пјесме и свим срцем запјевати.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка