Храмовна Слава у Полицама

Поводом храмовне славе, у требињском насељу Полице, у храму Рођења Светог Јована Претече служена је Света Архијерејска Литургија. Служили су Његово Преосвештенство Епископ Аустралијско-новозеландски Г. Иринеј и Епископ Захумско-херцеговачки и Приморски Г. Григорије,  уз саслужење више свештеника и ђакона. На Светој Литургији појао је хор „Преподобне Анастасије Српске" који је при Саборном храму Светог Преображења Господњег у Требињу.

У малој цркви није било ни близу довољно простора да прими све приспјеле вјернике, па је служено испред храма. Посебну радост поводом овога молитвеног сабрања подарила су дјеца, која су се већ уобичајено, сабрала у великом броју.

После кратке беседе Владике Григорија и срдачне захвалности Владици Иринеју на посети Епархији Захумско-херцеговачкој и Приморској, окупљенима се архипастирском бесједом на крају Свете службе Божије обратио Преосвећени Владика Иринеј, који је говорио о значају Светог Јована Крститеља у хришћанској историји од свог рођења до данас, као и улози родитеља и дјеце у савременом животу и њиховој улози у цркви и друштву. Такође све присутне кроз пригодну здравицу честитајући Крсну Славу домаћинима поздравио је начелник требињске општине господин Доброслав Ћук.

Домаћини ове парохије угостили су све присутне трпезом љубави коју су припремили у новоизграђеној прохијској сали поред храма, уз гусле и пјесму на радост свију.

протојереј-ставрофор Миленко Спремo

Извор: Епархија захумско-херцеговачка