Прва Васкршња духовна академија у манастиру Светог Николаја у Соко граду - 28. април 2008.

СокоСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шабачког Г. Лаврентија одржаће се Прва Васкршња духовна академија у манастиру Светог Николаја у Соко граду код Љубовије. Академија ће почети са радом у понедељак 28. априла 2008. године (на Васкршњи понедељак), а завршиће се у суботу 03. маја 2008. године. То је период Васкршњег распуста тако да ђаци и професори неће изостајати са наставе у школама.

Циљ академије је да окупи нашу омладину у манастиру, великом расаднику вере и културе. Са полазницима ће радити протођакон Зоран Кокановић, хоровођа црквених хорова из Крупња и Бање Ковиљаче.

Програмом је предвиђено неколико предавања на теме вере и црквене музике од стране наших епископа и других еминентних предавача.

На дан св. Владике Николаја у суботу 03. маја 2008. године одржаће се велика свечаност у којој ће узети учешће и полазници академије, најпре певањем на Светој Архијерејској Литургији, а затим и концертом испред манастира за сабрани народ. Истог дана одржаће се завршни концерт у Крупњу, коме ће присуствовати Његово Преосвештенство Епископ шабачки Господин Лаврентије.

Аранжман шестодневног боравка у прелепом амбијенту манастира св. Николаја у Соко граду износи 4 000,00 динара. У цену аранжмана урачуната је храна, ноћење, нотни материал и једнодневни излет до манастира Троноше и Каоне. У жељ да нас вера и љубав везују и да у заједници радимо на славу Божију и добро нашега рода, надамо се да ће представници Ваших хорова достојно представљати Вас и Вашу црквену општину.

За сва ближа обавештења о Васкршњој духовној академији и за резервацију места обратити се протођакону Зорану Кокановићу на телефон 064/196-99-46 или на е-маил djakonzoran@inffo.net

Уплате на жиро рачун : 245-0710101406382-87 -Црквени хор "Св.Три Јерарха" Крупањ

Молимо Вас да се због великог интересовања што пре пријавите како би на време обезбедили место на Васкршњој духовној академији. Број полазника је ограничен. Свако добро од Господа у нади да се у здрављу видимо.

Организатори академије : јереј Драган Бајић, протођакон Зоран Кокановић