Светосавско звонце бр. 6/2008.

Звонце На радост деце, али и многобројних одраслих читалаца, из штампе је изашао нови број, православног дечијег часописа "Светосавско звонце", (6/2008.). Познато је да је овај часопис, још пре четири године проглашен помоћним наставним средством у настави веронауке, одлуком Светог Архијерејског Синода СПЦ и Министарства просвете Републике Србије.

У овом броју "Светосавског звонца објављени су текстови протојереја Александра Шмемана, Епископа Лаврентија, Леона Мгдана и Лидије Поповић, затим прича из Змајевог "Невена" као много и народних и уметничких прича и занимљивих и поучних прилога. Затим, ту су дечји ликовни и литерарни радови. Све је изванредно илустровано, а читав часопис је прожет топлином и љубављу.

Kosovo Да "Светосавско звонце" није равнодушно према страдању деце са Косова и Метохије, поред објављивања њихових радова, стално успоставља везе између деце из Ораховца и њихових вршњака из Србије и целог света. Фотографија ученице основне школе из Ораховца Стефане Радић, и писмо њене вршњакиње Јоване Радовановић, на трећој страни Звонца говоре више од целе књиге.

На последњој страни Звонца, као и увек, налази се списак награђених ученика на нашем Великом наградном конкурсу на тему "Знаменити Срби и Српкиње", а четврта корица је резервисана за чудесне писме и слике Моша Одаловића.