Упокојио се у Господу протосинђел Артемије (1965-2019)

Ноћас, 10. јуна 2019. године у 1,45 упокојио се у Господу протосинђел Артемије (Ранђеловић), настојатељ манастира Свете Тројице код Књажевца, Епархија тимочка.

Заупокојена литургија у манастиру Буково ће почети сутрадан, у уторак 11. јуна у 9,00 а у наставку ће се служити Опело и обавити сахрана у манастирској порти.

Протосинђел Артемије (Саша Ранђеловић) рођен је 24. јуна 1965. године у Зајечару. У манастир Буково долази 1994. године када је и замонашен по чину мале схиме. Одмах затим бива рукоположен у чин јеромонаха 18. септембра исте године и постављен за настојатеља манастира Буково код Неготина. Године 1998. премештен је у манастир Свете Тројице код Књажевца, где је обављао дужност настојатеља и духовника манастира. Након краћег боравка у манастиру Суводолу и Букову одлази из Тимочке у Браничевску епархију, где је боравио у више манастира. Од јуна 2015. године поново је у Тимочкој епархији, на ранијој дужности настојатеља манастира Свете Тројице. На жалост, због веома нарушеног здравља, узрокованог дијабетесом и пратећим инфекцијама, већи део времена по повратку у Тимочку провео је на лечењу у болници и у бањи.

Надамо се и молимо милостивом Господу да ће, кроз покајање и смирено трпљење у болести, примити његове монашке трудове и увести га у Царство Небеско и даровати му Живот Вечни.

Извор: Епархија тимочка