Вести из епархија

Епископ Јоаникије посетио светилиште на Мартинићкој Градини

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникије посетио је 30. јануара 2021. године, на празник Преподобног Антонија Великог, давно разорено светилиште са тробродном базиликом Светог архангела Михаила на Мартинићкој Градини.

Високи представник посетио митрополита Хризостома

Високи преставник ОХР у БиХ г. Валентин Инцко посетио је 29. јануара 2021. године  Његово Високопреосвештенство Митрополита дабробосанског г. Хризостома у његовој резиденцији у Сарајеву.

Архијерејска Литургија у Нишу

Архијерејска Литургија у Нишу
Архијерејска Литургија у Нишу
Архијерејска Литургија у Нишу
Архијерејска Литургија у Нишу

У недељу 34. по Духовима, 31. јануара 2021. године, на празник Светог Атанасија Великог и Светог Максима, Архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је свету Литургију у Саборном храму у Нишу. 

Празник Светога Саве у есенској парохији

Света Литургија на Савиндан је служенау есенском храму Светог првомученика и архиђакона Стефана са почетком у 10 часова. После Литургије освећена су славска знамења а пакетићи су подељени присутној деци. ,,Поклонимо се Светом Сави“ назив је овогодишње, нешто другачије, Светосавске академије парохије есенске, која је била одржана оnline истога дана у 19 часова.

Епископ Герасим у посети Карловачкој жупанији

Жупаница Карловачке жупаније Мартина Фурдек-Хајдин заједно са својим замеником Мирком Мартиновићем и сарадницима примила је 28. јануара 2021. године представнике Епархије горњокарловачке, на челу са Епископом горњокарловачким г. Герасимом, у чијој пратњи су били архимандрит Наум (Милковић) и протопрезвитер Дарко Дугоњић. На састанку су представници Српске Православне Цркве жупаници представили свој рад тако да је договорена даља сарадња.