Бугарска окупација југа Србије (1915-1918)

У сали Црквене општине Сурдулица, у петак, 9. октобра одржана је седница Организационог одбора научног скупа „Бугарска окупација југа Србије (1915-1918) у Првом светском рату“ који ће бити одржан у Сурдулици и Лесковцу, 29. и 30. октобра 2015. године у организацији Српске православне цркве - Епархије врањске, Института за савремену историју из Београда, Народног музеја у Лесковцу и Филозофског факултета Универзитета у Нишу.

Седницом је председавао Његово преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије, а присуствовали су декан Филозофског факултета у Нишу, проф. др Горан Максимовић, асистент Филозофског факултета у Нишу, Мр Дејан Антић као и представници Народног музеја из Лесковца, Верољуб Трајковић и Зоран Ивановић. Том приликом решена су кључна питања која се тичу техничке подршке организацији скупа и утврђен је коначан програм конференције која ће окупити 40 научних радника из земље и иностранства.

Истог дана чланови Организационог одбора посетили су председника Општине Сурдулица, др Александру Поповић која је поздравила одржавање научне конференције и изразила задовољство због тога што ће Сурдулица као град који има богату историју бити домаћин исте. На самом пријему били је и речи о успостављању чвршће научно-образовне сарадње између установа културе Општине Сурдулица, Народног музеја у Лесковцу и Филозофског факултета у Нишу.

Извор: Епархија врањска