Епархија аустријско-швајцарска: Израз солидарности

У тешким тренуцима и у сусрету са несхватљивим и необјашњивим нечовечним чином, изражавамо, у своје лично име и у име верника Српске Православне Цркве у Аустрији, искрено саучешће родбини и пријатељима свих погинулих и пострадалих, уплашених и згрожених. 

Запрепашћени окрутним координисаним нападом на неколико места у центру Беча, исказујемо нашу захвалност и солидарност са снагама безбедности и хитних служби којe су похиталe на место злочина, ризикујући своје сопствене животе и здравље ради безбедности свих нас. 

Град Беч и Република Аустрија су познати по отворености, по пружању једнаких прилика свима, без обзира на то које су националности и вероисповести. Ова земља се залаже за живот у различитости, за дијалог и поштовање једних према другима. Зато се прикључујемо минути ћутања и данима жалости за све жртве и узносимо молитве Господу Богу за све жртве овог крвопролића и да се поврати мир и безбедност грађана. 

Због кукавичког, терористичког напада који се догодио у центру аустријске престонице, храмови Српске Православне Цркве у Бечу су привремено затворени, јер потрага за починиоцима и обрачун са њима још увек траје.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска