Међународна смотра археолошког филма

Народни музеј у Београду и Југословенска кинотека у сарадњи сa Руским домом и амбасадом Руске федерације, амбасадама Републике Кипар, Републике Пољске, Словачке Републике, Краљевине Белгије, Гете институтом, Италијанским институтом за културу, Институтом Сервантес, Хеленским фондом за културу и самосталним ауторима из Србије организује XVIII Међународну смотру археолошког филма, која ће се одржати од 23. марта до 30. марта 2017. у дворани Југословенске кинотеке у Узун Мирковој улици.

XVIII Међународна смотра археолошког филма организује се под покровитељством Министартсва културе и информисања Републике Србије. На свечаном отварању смотре, 23. марта у 19 часова,  присутне ће поздравити Марјан Вујовић, управник Музеја Југослоцвенске Кинотеке и Гордана Грабеж, оперативни директор Народног музеја у Београду. Ове године је земља домаћин смотре Русија, тако ће се на свечаности присутнима обратити Василиј Галактионив, заменик директора Руског дома, а смотру ће свечано отворити Вледлен Зелењин, први секретар амбасаде Руске Федерације у Републици Србији.

Окупљање уочи свечаног отварања уз коктел почиње у 18 часова. Улаз је слободан. На Смотри ће ове године бити приказанo 27 филмова из 10 земаља – Русије (6), Кипра (2), Пољске (1), Словачке (3), Белгије (1), Немачке (3),  Италије (3), Шпаније (4), Грчке (2) и Србије (2). Програм смотре је у прилогу. Пројекције ће се одржавати сваког дана са почетком у 19 часова у Југословенској кинотеци, Узун Миркова 1. Улазнице се продају на билетарници Југословенске кинотеке од 17 часова.