Саопштење за јавност о здравственом стању епископа Јоаникија

С обзиром на медијске написе који су вечерас изазвали велику забринутост вјерног народа, желимо да овим путем извијестимо јавност о здравственом стању Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникија.

Током данашњег дана владика је осјетио малаксалост уз констатовану благо повишену тјелесну температуру. Непосредно затим владика се самоизоловао у Ђурђевим Ступовима, катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке. Након опсежног физикалног прегледа и лабораторијских налаза, љекари су констатовали да је физикални налаз по системима уредан и да су фактори запаљења у физиолошким границама.

Након ординиране симптоматске терапије (љекови за обарање температуре и витамини) владика нема повишену тјелесну температуру и осјећа се добро. За сјутра је планирана даља дијагностика (скенер плућа и вирусолошко тестирање на нови корона вирус – PCR, која је једина званична дијагностичка метода на основу које се издаје налаз на COVID 19). Епископ је под будним надзором љекара који ће редовно пратити његово здравствено стање.

Позивамо јавност да се о здравственом стању Епископа информише искључиво преко званичних гласила Епархије будимљанско-никшићке и Митрополије црногорско-приморске.

Информативна служба Епархије будимљанско-никшићке