Стотине деце примило поклоне од патријарха Данила

Његова Светост Патријарх румунски г. Данило послао је 1. јуна 2021. године поклоне за 280 малишана из Архиепископије букурештанске. Даривано је 40 малишана која примају социјалну помоћ у Епархијском центру за дневни боравак „Света Софија“ и деца свештеника која служе у сеоским парохијама друге и треће категорије.

Пакети садрже спортску опрему, игре, слаткише и воће, као и књиге и молитвенике за децу. Центар „Света Софија“ искористио је прилику да организује свечаност поводом пријема поклона. Деца су певала у пратњи професора клавира Хорије Тудор и изводила позоришне представе уз помоћ глумице Габријеле Јоните. Атмосферу су улепшавали аниматори волонтери.

„Желим да пошаљем поруку захвалности на поклонима и такође захвалности свима који деци или људима из центра посвећују време и новац, нудећи им мала изненађења, смернице и подршку“, изјавила је Лаура Иримија, координатор Центра.

Истог дана, пакети које је послао Патријарх румунски стигли су до деце свештеника из намесништава Илфов-Север, Кампина, Валенија де Мунте, Плоешти Север и Плоешти Југ.

„Већ је постало традиција да деца свештеника добијају поклоне на Дан деце“, изјавио је за тсвештеник Адријан Матеј, намесник Плоешти-Север.

Извор: Basilica.ro