Патријарх Порфирије: Блажени су они који не виде, а верују

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је 29. маја 2022. године светом архијерејском Литургијом у храму Светог Александра Невског у Београду.

Саслуживали су Његово Преосвештенство Епископ хумски г. Јован, протојереј-ставрофор Вајо Јовић, протопрезвитери Јован Гардовић, Бранислав Јелић, Оливер Суботић и Бранислав Кеџић, протођакони Драган Радић и Радомир Врућинић и ђакон Александар Секулић. Том приликом, Његова Светост Патријарх је беседио:

Позив медијима: Слава Београда - Спасовданска литија

Поштоване колеге новинари,

Са великим задовољством и радошћу позивамо вас на конференцију за медије, која ће се поводом празника Вазнесења Господњег, славе Града Београда, одржати у понедељак, 30. маја 2022. године, у Светосавском дому при Саборном храму Светог Саве на Врачару, са почетком у 12.30 часова. О богатом програму овогодишњег прослављања престоничке славе, као и о традиционалној Спасовданској литији говориће:

Патријарх Порфирије посетио Војну академију у Београду

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије посетио је 26. маја 2022. године Војну академију у Београду.

Патријарха Порфирија дочекали су у министар одбране г. Србије Небојша Стефановић, ректор Универзитета одбране генерал потпуковник проф. др Горан Радовановић, начелник Војне академије пуковник проф. др Срђан Благојевић са сарадницима и многобројним кадетима.