Патријарх српски примио Амбасадора Италије

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 12. априла 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Карла Ло Каша, амбасадора Републике Италије у Републици Србији.

Патријарх српски г. Порфирије је дочекао амбасадора Ло Каша речима захвалности за миритворну мисију италијанских војних снага које су учествовале и учествују у очувању мира на Косову и Метохији, као и у обезбеђењу српских православних светиња које представљају непроцењиву верску, културну и историјску вредност Европе.

Италијански Амбасадор у Србији је честитао Патријарху српском устоличење у трон предстојатеља Српске Православне Цркве и истакао да је Италија чврсто посвећена дијалогу као решењу свих проблема на Западном Балкану и да у том погледу подржава мисију патријарха Порфирија на превазилажењу сукоба и подела зарад успостављања суживота у миру и узајамном поштовању.

Пријему су присуствовали заменик амбасадора Републике Италије у Републици Србији г. Ђузепе Ћирило и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.