Званичне посете

Званична делегација представника Руске Федерације посетила Храм Светог Саве

У петак, 24. априла у 10 сати, Спомен-храм Светог Саве на Врачару посетила је делегација из Руске Федерације и представници ове државе који је у Србији представљају. Делегацију су чинили: Георгиј Полтавченко, представник Председника Руске Федерације, Александар Петропавловски, саветник представника Председника Р.Ф.,Константин Голошчапов, помоћник представника Председника Р. Ф., Александар Конузин, амбасадор Руске Федерације у Србији, Евгеније Лукин и Олег Булдаков, саветници Амбасаде, Светлана Шевченко, аташе Амбасаде, Зураб Церетели, вајар, Игор Козлов, помоћник вајара и Дмитриј Малишев, директор компаније НИС.

Посета представника Англиканске цркве Српској Патријаршији

Данас је у Двору Српске Патријаршије Његово Високопреосвешетнство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије примио Доналда Ривса, свештеника Англиканске Цркве, директора пројекта Душа Европе, који већ десет година ради у Републици Српској и Федерацији БиХ. После Васкршњег поздрава, свештеник Доналд Ривс је пренео поздраве Архиепископа кентерберијског Роуна Вилијамса српском народу и Цркви, а посебно Патријарху српском Г. Павлу и Митрополиту Амфилохију; затим је затражио благослов Српске Цркве за одлазак у мисију мира на Косово и Метохију и да ради на помирењу тамошњег становништва, са посебном жељом да посети манастире: Грачаницу, Дечане и Пећку Патријаршију.

Посета представника Адвокатске коморе из Солуна Српској Патријаршији

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, у име Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, примио је данас у двору Српске Патријаршије господина Манолиса Ламдзидиса, председника Адвокатске коморе из Солуна, и Јоргоса Кукуцилиса, правног саветника Патријарха Вартоломеја, као и чланове Управног одбора Коморе.

Сусрет Митрополита Амфилохија и представника Амбасаде Палестине у Београду

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско- приморски Г. Амфилохије примио је данас у Двору Српске Патријаршије представнике Амбасаде Палестине у српској престоници: господина Талал Елзика, конзула у дипломатском предстваништву Палестине и господина Абдалрахима Каледа, саветника палестинског амбасадора у Београду.

Милорад Пуповац посетио Митрополита Амфилохија у Патријаршијском двору

Његово Високопреосвешетнство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, у име Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, угостио је данас у 9 часова, у Патријаршијском двору у Београду, г. Милорада Пуповца, председникa Српског Народног Вијећа, са сарадником г. Сашом Милошевићем.

Објављена едиција “Ризница српске духовности”

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, у име Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла, примио је делегацију Удружења грађана „Ризница српске духовности" из Шапца поводом објављивања Едиције „Ризница српске духовности". Едиција је изашла са благословом Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла у шест томова и представља својеврсно путовање кроз српску националну, духовну и културну историју од 8. до 21. века на просторима који сведоче о постојању и хришћанском наслеђу Срба без обзира на садашње границе.