Званичне посете

Супруга америчког сенатора Нелсона посетила Патријарха српског Г. Павла

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле у петак 20. фебруара ове године, примио је у кратку посету госпођу Грејс Нелсон, супругу америчког сенатора Флориде, са којом су још биле и Марџери Лотис, Мери Лин Донехју, Мери Дарлингер, Дебора Бурлејт и Ненси Хаф, представнице невладине организације која оранизује молитвени доручак при конгресу Сједињених америчких држава, а уједно се дуго година баве хуманитарним радом.

Током боравка у нашој земљи који је организовала Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине, уважене гошће су посетиле и Дом за децу без родитељског старања “Јован Јовановић Змај”, дечје одељење болнице на Звездари, избеглички камп у Крњачи и здравствени центар у Панчеву. У склопу посете подељене су и донације у најнеопходнијим средствима, поменутим институцијама.

Патријарх Павле примио супруге председника Словачке и Државне заједнице Србија и Црна Гора

Његова Светост Патријарх српски Господин Павле примио је данас у Патријаршијском двору у Београду госпођу Ирену Шустер, супругу председника Словачке и госпођу Ђорђину Маровић, супругу председника Државне заједнице Србија и Црна Гора.

Патријарх српски је пожелео добродошлицу високим гошћама, како у своје лично име, тако и у име Српске Цркве и српског православног народа, захваливши им на добрим жељама и овом приликом поклонио пригодан дар - Свето Писмо Новог Завета са посветом.

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле примио гостујуће хорове Савеза српских хорова

БЛАГОСЛОВ ГРЧКОМ ХОРУ ИЗ АТАЛАНТЕ И ХОРУ ХРАМА СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА ИЗ СИДНЕЈА

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле примио је 25. јануара у 12 часова, у свечаној дворани храмa Покрова Пресвете Богородице у Београду, гостујући грчки хор из Аталанте на челу са њиховим диригентом и осведоченим пријатељем српског народа, господином Никосом Ефтимиадисом. Његова Светост је зажелео добродошлицу и благословио грчке хористе, нагласивши између осталог да српски народ се увек сећа да је веру православну примио од великог грчког народа. Хор Хармониа је том приликом уручио Његовој Светости сребром оковану икону Господа Исуса Христа. Свјатјејши Патријарх je у разговору са г. Ефтимиадисом истакao значај даљег унапређења културних веза српског и грчког народа, нарочито на пољу неговања хорске музике.

Његова Светост Патријарх Српски г. Павле са фудбалерима

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле ће 26. јануара 2004. године, у 18,30 часова примити наше истакнуте спортске раднике, фудбалере који свој хлеб напорно зарађују у најјачим светским фудбалским лигама. У госте Његовој Светости ће доћи менаџер Зоран Векић и фудбалери: Предраг Мијатовић, Саво Милошевић, Драган Ћирић, Вељко Пауновић, Славиша Јокановић, Синиша Михајловић, Дарко Ковачевић, Дејан Станковић, Јован Станковић и други наши фудбалски мајстори. Ову репрезентацију у малом је организовао Предраг Јевремовић из Мадрида.