Званичне посете

Митрополит Амфилохије примио делегацију из Аустрије коју предводи Хајц Кристијан Штрахе

митрополитЊегово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије примио је данас, 3. априла 2008. године, у Патријаршијском двору у Београду, председника Слободарске партије Аустрије Хајнца Кристијана Штрахеа са сарадницима.

Амбасадору Русије Александру Алексејеву уручен Орден Светог Саве

Орден Амбасадору Руске федерације С благословом Његове Светости Патријарха Српског Господина Павла и Одлуком Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, Његовој Екселенцији Александру Николајевичу Алексејеву, Амбасадору Руске Федерације у Београду, уручен је Орден Светог Саве Првог степена на свечаној аудијеницији која је одржана вечерас у у Двору Српске Патријаршије у Београду.

Додела ордена У присуству Архиепископа охридског Г. Јована, епископа: Жичког Г. Хрисостома, Бачког Г. Иринеја, Бихаћко-петровачког Г. Хризостома, Милешевског Г. Филарета, Будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, викарног Епископа хвостанског Г. Атанасија, и протојереја-ставрофора Виталија Тарасјева, предстојатеља подворја Московске Патријаршије у Србији, и многих гостију, Високопреосвећени Архиепископ цетињски, Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије уручио је највише одликовање Српске Православне Цркве Амбасадору Руске федерације, рекавши да је ово доказ братства два словенска народа. "Ви у свом раду следите речи светог Александра Невског да није Истина у сили већ у правди."

Православна Црква Грузије за очување Косова и Метохије

Њ.В. Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије примио је вечерас изасланике Њ.С. Патријарха све Грузије г. Илије. Представници ове древне православне Цркве дошли су да подрже напоре српског народа за очување Косова и Метохије. И они с будном пажњом прате развој догађаја у нашој земљи будући да и сами стрепе за отцепљење Абхазије.

Радошу Љушићу уручен ореден Светога Саве

Радош ЉушићАрхиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, у понедељак 4. фебруара 2008. године, уручио је директору Завода за уџбенике Радошу Љушићу Орден Светога Саве другога степена.

Митрополит Амфилохије је орден Љушићу уручио у име Патријарха српског Г. Павла и Светог Архијерског Синода Српске Православне Цркве.

Компанија СОКО ШТАРК и Скупштина града Београда помажу довршетак радова у Храму Светог Саве

СПЦ и Соко Штарк

У четвртак, 24. јануар, у 17 сати, у свечаној сали Двора Српске Патријаршије, у Београду, потписан је Уговор о донацији за Храм Светог Саве на Врачару између представника Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве и Компаније СОКО ШТАРК, у износу од 20 милиона динара, што је уједно и највећи новчани прилог који је нека компанија до сада приложила за градњу Храма.

Орден Светог Саве Душану Чкребићу

Душану Чкребићу (80), некадашњем председнику Председништва Србије, у суботу 29. децембра 2007. године у 12 часова, у Патријаршијском двору у Београду уручен је Орден Светог Саве.

Чкребићу је орден додељен зато што је, док је био на челу Социјалистичке Републике Србије, одобрио наставак градње Спомен-храма Светог Саве у Београду.