Патријарх Порфиријe: Трудимо се да наш став буде: „Нека буде воља Твоја”

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је 7. априла 2022. године, на Благовести, светом архијерејском Литургијом у храму Светог Саве на Врачару.

Саслуживали су Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, протојереј-ставрофор Радивој Панић, протојереји Ненад Јовановић и Драган Шовљански, јереј Далибор Панић, протођакони Младен Ковачевић, Драган Радић и Радомир Врућинић и ђакон Владимир Милановић, у молитвеном присуству Његовог Преосвештенства Епископа далматинског г. Никодима.

Патријарх Порфирије: Тамо где је Господ ту је истинска слобода

У молитвеном присуству Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, светом Литургијом пређеосвећених дарова у цркви Свете Тројице у Земуну началствовао је Преосвећени Епископ марчански г. Сава.

Том приликом, обављена је света тајна исповести свештенства архијерејског намесништва земунско-новобеоградског. Том приликом, Његова Светост Патријарх је беседио:

Патријарх Порфирије: Тамо где је присутан Христос, ту је чудо, ту је Царство Божје, ту је лепота, ту је радост, ту је мир

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је 3. априла 2022. године светом архијерејском Литургијом у храму Светог Јована Владимира у насељу Медаковић.

Саслуживали су протојереј- ставрофор Ристо Перић, протонамесници Милан Марић и Игор Лукић, јереји Зоран Деврња и Ђорђе Љубинковић и ђакони Драган Радић, Радомир Врућинић, Милојко Топаловић и Мирослав Митровић. У наставку преносимо беседу Његове Светости Патријарха г. Порфирија:

Патријарх Порфирије поделио хуманитарну помоћ вишедетним породицама

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије заједно са Преосвећеним Епископом хвостанским г. Јустином, координатором добротворних и мисионарских активности Архиепископије београдско-карловачке и волонтерима, поделио је 2. априла 2022. године у магацину Верског добротворног старатељства у Земун Пољу више од девет тона помоћи у храни и хигијенским средствима за преко сто вишедетних породица.

-Ово је скромно што ми чинимо, али потрудићемо се, ако Бог да, да се мало боље организујемо и још значајније учествујемо у вашем подвигу подизања породице и васпитавања деце у складу са оним што су наше јеванђељске вредности, што су и вредности нашег народа, вредности које подразумевају жртву за друге, живот са другима и то у потпуној отворености за друге, што данас многи често не разумеју када размишљају и говоре о систему вредности које је Христос установио, поручио је Патријарх члановима вишедетних породица.

Патријарх Порфирије: Покајање није израз слабости и немоћи

У молитвеном присуству Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, светом Литургијом пређеосвећених дарова у цркви Светог апостола Луке у Кошутњаку началствовао је Преосвећени Епископ хвостански г. Јустин.

Том приликом, обављена је света тајна исповести свештенства архијерејског намесништва београдско-посавског. Беседио је Његова Светост Патријарх г. Порфирије: