Извештај сталног лекарског конзилијума ВMA o стању здравља Његове Светости Патријарха Павла, 7. август 2008.

Патријарх Српски Павле Одржава се стабилно здравствено стање Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла са нормалном виталним параметрима. Већи део дана проводи седећи у фотељи, чита, разговара, узима лекове и сарађује у извођењу физикалне терапије.

Наставља се лечење и редовна контрола чланова лекарског конзилијума.

Стални козилијум лекара ВМА

Извештај сталног лекарског конзилијума ВMA o стању здравља Његове Светости Патријарха Павла, 6. август 2008.

Здравствено стање Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла је у дужем периоду стабилно. Време проводи седећи у фотељи, чита, разговара, узима лекове и сарађује у извођењу физикалне терапије.

Наставља се лечење и редовна контрола чланова лекарског конзилијумa.

Стални конзилијум лекара ВМА

Извештај лекарског конзилијума ВМА о здравственом стању Патријарха Павла - 23. јул 2008.

Патријарх Павле Здравствено стање Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла је у дужем периоду стабилно. Током дана седи, чита, разговара, узима лекове и сарађује у извођењу физикалне терапије.

Наставља се лечење и редовна контрола чланова лекарског конзилијума.

Стални конзилијум лекара ВМА

Министар вера Богољуб Шијаковић посетио Патријарха Српског Павла

Проф. др Богољуб Шијаковић Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је данас, 22. јула 2008. године, Свету Архијерејску Литургију у капели Светог Симеона Мироточивог у Српској Патријаршији у Београду. Богослужењу је присуствовао нови министар вера у Влади Републике Србије г. др Богољуб Шијаковић, професор Богословског факултета Универзитета у Београду.

У току Свете Литургије Митрополит Амфилохије је рукоположио у чин презвитера јеромонаха Гаврила, сабрата манастира Светог Стефана у Сланцима код Београда.

По одслуженој Служби Божјој, Митрополит Амфилохије је на Војно- медицинској академији причестио Његову Светост Патријарха Српског Г. Павла који је Свето Причешће примио са радошћу.

После Светог Причешћа Његова Светост је примио у посету новог министра вера г. др Богољуба Шијаковића провевши са њим краће време у разговору и благословивши га у обављању ове одговорне дужности.

Молитвено сећање на руску царску породицу

Митрополит АмфилохијеЊегово Високопреосвешетнство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Свете Тројице која је у склопуПодворја Московске Патријаршијеу Београду.

Митрополит АмфилохијеВисокопреосвећени Митрополит Амфилохије је после прочитаног зачала из Јеванђеља беседио о прокимену који се на Литургијама чита: Господ је прибежиште моје и Спаситељ моја која ћу се бојати! Митрополит је служио и молебан Светој царској руској породици Романов која је пре деведесет година мученички страдала. Руска Православна Црква је канонизовала Светогцара и све чланове царске обитељи.

Данас ће молебан Светој царској породици бити служен у свим црквама које потпадају под јурисдикцију Руске Православне Цркве. Његова Светост Патријарх московски и све Русије Алексије Други упутио је Посланицу верном православном народу поводом 90 година убиства Светих Царских Мученика. Детаље из Посланице можете прочитати ОВДЕ.