Г. Медведев посетио Заветну Цркву Светог Саве на Врачару

Потпредседник владе Руске Федерације г. Дмитрији Медведев, који се заједно са министром иностраним послова Руске федерације г. Сергејем Лавровим налази у званичној посети Србији, посетио је јуче током поподнева Светосавску цркву на Врачару.

Као што се истиче на званичној електронској презентацији Цркве Светог Саве, г. Медведев је истакао да посета руске државне делегације Србији сведочи о жељи да Русија подржи Србију, не само у политичком и духовном, већ и у економском смислу.

Грузијска икона Богородица Утешитељка у Београду

Београд ВМА,Ћелије, Црква Светог Марка


Представници Грузијске Патријаршије, Игуман Светоникољког манастира код Тбилисија Михаило и Протопрезвитери Висарион и Давид, служили су јуче у цркви Ружици на Калемегдану, где су посетили чудотворни извор и параклис Свете Петке.

Служен Молебан за спас српског народа на Косову и Метохији испред храма Светог Саве

МолебанУ спомен храму Светог Саве на Врачару служен је молебан за спас српског народа на Косову и Метохији, поводом актуелне ситуације у нашој јужној покрајини. Молитву је, у име у име Његове Светости Патријарха српског Господина Павла, служио Архиепископ Цетињски и Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије (Радовић), уз саслужење више Архијереја из земље и иностранства, са свештеницима и ђаконима београдских храмова, а уз учешће хора „Мокрањац", који поје при Храму Светог Саве на Врачару.

Митрополит Амфилохије и викарни Епископ Атанасије присуствовали полагању заклетве председника Србије

Инаугурација председника Србије

Новоизабрани председник Србије Борис Тадић положио је, на празник Сретења Господњег, заклетву у Дому народне скупштине чиме је започео петогодишњи мандат. Седници су присуствовали Његово Високопреосвешетнство Митрополит црногорско-приморски Г. др Амфилохије и Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански Г. Атанасије, у име Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве и Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, највиши државни званичници, премијер Србије др Војислав Костуница, председник Скупштине Србије Оливер Дулић, министри, представници традиционалних цркава и верских заједница, представници дипломатског кора и Престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом Катарином.

Прослава Светог Саве на Православном богословском факултету у Београду

Поводом празника Светога Саве, факултетске славе, у капели Светога Јована Богослова служиће се бденије уочи самог празника у 20 часова. На сам дан празника Света Литургија ће почети у 8.30 часова. Свечана славска академија у великом амфитеатру почеће у 11 часова.