Извештај сталног конзилијума лекара о здравственом стању Патријарха Павла – 11.12.2007.

Патријарх ПавлеЗдравствено стање Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла је боље. Виталне функције Његове Светости су стабилне. Његова Светост је комуникативан и активно сарађује у рехабилитационом програму који је у току.

Наставља се терапијски рехабилитациони програм уз интезивно лечење.

Информативна служба СПЦ

Извештај сталног конзилијума лекара о здравственом стању Патријарха Павла - 10.12.2007.

Патријарх Павле Здравствено стање Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла последњих недељу дана показује континуирано благо побољшање. Његова Светост нема повишену температуру, уноси храну на уста, комуникативан је, активно сарађује у рехабилитационом програму који је у току. Контролни радиолошки и лабораторијски налази указују на побољшање налаза на срцу и плућима, као и смиривање упалних компликација.

Наставља се терапијски програм уз интезивно праћење. Примењују се мере рахабилитационог третмана са повољним ефектом.

Информативна служба СПЦ

Владика Василије посетио Патријарха Павла

Његово Преосвештенство Владика зворничко-тузлански Господин Василије посетио је 7. децембра 2007. године, Његову Светост Патријарха српског Г. Павла на Војномедицинској академији у Београду.

Владика Василије је том приликом пренео поздраве Његовој Светости од стране Патријарха Московског и цијеле Русије Господина Алексија и саопштио му да га Патријарх Алексије свакодневно помиње у молитвама.

Његово Преосвештенство Владика Василије саопштио је Патријарху српском да се српски народ у Републици Српској свакодневно сећа свог духовног вође и да се моли Свемогућем Богу да му подари снаге и што бржи опоравак.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Владика Артемије посетио Патријарха Павла

Епископ рашко-призренски др Артемије посетио је данас, заједно са игуманом манастира Бањска протосинђелом Симеоном, Његову Светост Патријарха Српског Г. Павла.

Епископ Артемије посетио је Његову Светост да би му изнео стање српског народа на Косову и Метохији и њихове жеље за његов опоравак. Током краће посете на ВМА, Епископ Артемије уверио се да је стање Његове Светости стабилно и пожелео му што скорије оздрављење.

Извор: Епархија рашко-призренска

Милорад Додик посетио патријаха Павла

Премијер Републике Српске Милорад Додик посетио је данас Његову Светост Патријарха српског Г. Павла на Војномедицинској академији и, у име свих грађана Републике Српске, пренео му поздраве и жеље за брз опоравак.