Престолонаследник Александар посетио Патријарха

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II, у пратњи г. Драгомира Ацовића, члана Крунског Већа, посетиo je у суботу 17. нoвембра 2007. године, Његову Светост Патријарха српског Г. Павла, који се налази на опоравку на Војномедицинској академији.

Председник Тадић посетио Патријарха српског Г. Павла

Патријарх Павле и Председник Тадић Његово Превасходство Председник Републике Србије г. Борис Тадић посетио је јуче, 14. новембра 2007. године, у поподневним часовима Његову Светост Патријарха српског Г. Павла, у пратњи начелника ВМА. Председник Тадић се задржао у краћем разговору са Патријархом, извештава Информативна служба СПЦ.

Овим путем Српска Православна Црква изражава захвалност Председнику Борису Тадићу на исказаној бризи за здравље нашег Првојерарха.

Фото: Архива Информативне службе СПЦ

Владика Јоаникије: Аутокефалност и искушења у Православној Цркви данас

Владика ЈоаникијеЊегово Преосвештенство Епископ будимаљанско-никшићки Г. Јоаникије одржаће у четвртак, 15. новембра 2007. године, у амфитеатру Машинског факултета у Београду, предавање на тему Аутокефалност и искушења у Православној Цркви данас. Предавање које организацију Српски сабор Двери и Удружење студената Правног факултета Номоканон почиње у 19 часова. Улаз је слободан.

Одржана девета седница Скупштине Друштва за подизање Храма Светог Саве

Председник Борис Тадић и Митрополит АмфилохијеУ петак, 9. новембра 2007. године, у 13 часова, одржана је редовна седница Скупштине Друштва за подизање Храма Светог Саве на Врачару на којој су резимирани радови на Спомен-храму у протеклих годину дана, и представљени План и програм радова за 2006/2007. годину и планиране активности Друштва за подизање Храма Светог Саве.

Одржан округли сто: Порицање холокауста и геноцида у Другом светском рату

Митрополит Амфилохије Поводом Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма, 8. новембра 2007. године у Дому Војске у Београду, на иницијативу и у организацији Одбора за Јасеновац Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве и Министарства вера Републике Србије, а у сарадњи са Јеврејском заједницом у Србији, одржан је округли сто на тему Порицање холокауста и геноцида у Другом светском рату.