Настављен чин мироварења у Патријаршијском двору

Настављен чин мироварења у Патријаршијском двору
Настављен чин мироварења у Патријаршијском двору
Настављен чин мироварења у Патријаршијском двору
Настављен чин мироварења у Патријаршијском двору

Данас, на Велики уторак, после Пређеосвећене Литургије, коју је служио Његова Светост Патријарх српски Павле, уз саслужење протојереја Саве Б. Јовића и протођакона Томислава Милановића, настављен је Чин припремања Светог мира у придворном храму Светог Симеона Мироточивог у Патријаршијском двору у Београду.

Конференција за штампу поводом добротворног концерта дар за Хиландар

У среду 7. априла 2004. године у 11 часова, у Великој сали Скупштине града Београда биће одржана конференција за новинаре поводом великог добротворног концерта ДАР ЗА ХИЛАНДАР. Ову манифестацију организују Свети Архијерејски Синод и Информативна служба Српске Православне Цркве, на Васкршњи уторак, 13. априла 2004. године, у великој сали, Центра Сава, а сав приход са овог концерта биће намењен обнови недавно изгорелог манастира Хиландар.

У Патријаршијској капели Патријарх српски Г. Павле отпочео чин мироваренија

У Патријаршијској капели Патријарх српски Г. Павле отпочео чин мироваренија

Данас је у Патријаршијском придворном храму Преподобног Симеона Мироточивог, почео богоугодни Чин мироварења (припремања и освећења светог мира).

После служења Литургије Пређеосвећених дарова, Његова Светост Патријарх српски Г. Павле, обучен у мало одејање светле боје, у Мироварионици служио је Чин мироваренија, у коме су му саслуживали чланови Синодског одбора Његово Високопреосвештенство Митрополит велеско–повардарски Г. Јован, затим, протојереј-ставрофор Чедомир Вучковић, протојереји Саво Јовић и Петар Лукић, јереј Владан Перишић, игуман Давид из Охридске архиепископије и протођакон Стеван Рапајић.

Доксологија поводом дана независности Републике Грчке у Патријаршијском двору

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле је началствовао доксологијом, уз саслуживање грчког и српског православног свештенства, данас, 25. марта 2004. године, у Патријаршијској капели Светог Симеона Мироточивог, у част Дана независности Републике Грчке.

Обраћајући се грчким и кипарским дипломатским званичницима и војним аташеима, Његова Светост је говорио о грчком устанку који је довео до слободе грчког православног народа, потсећајући да сви људи заслужују слободу, правду и мир.

Патријарх српски Павле служио парастос погинулим у НАТО бомбардовању 1999.године

Данас 24. марта 2004. године Његова Светост Патријарх српски Г. Павле у цркви Светог Марка у Београду служио парастос поводом петогодишњице погибије грађана Србије и Црне Горе у НАТО бомбардовању 1999. године.

У беседи после помена Патријарх српски Г. Павле је између осталог рекао: "Радимо оно што су чинили наши преци и оно што очекује Господ наш. Не треба да се плашимо никога и ничега, већ само греха који нас удаљава од Господа Бога Створитеља нашега".