Икона Богородице Млекопитатељнице у Београду

Благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Павла у недељу, 25. марта, у 16 часова, у Београд стиже копија чудотворне иконе Богородице Млекопитатељнице освећенe на оригиналу иконе у Кареји - Света Гора.

Васкршња богослужења

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле ће служити Свету Архијерејску Литургију на празник Васкрсења Господњег, у недељу 11. априла 2004. године, у 9 часова, у манастиру Ваведење. На Васкршњи понедељак Његова Светост ће служити Свету Литургију у манастиру Сланци, у цркви Светог Стефана, а на Васкршњи уторак у цркви Светог Ђорђа у Бежанији.

На Врачару нема богослужења на Васкрс

У свим храмовима Српске Православне Цркве у отаџбини и расејању на најрадоснији хришћански празник Васкрсења Господњег ће бити служене Свете Литургије. Нажалост, с обзиром да се убрзано довршавају радови на Светосавском платоу, као и у самом Спомен-храму Светог Саве на Врачару, како би све било спремно за свечану мајску прославу Двестагодишњице Првог српског устанка, обавештавамо све православне вернике да у току Васкршњих празника, на Врачару неће бити богослужења.

Патријарх српски Г. Павле освештао ново свето миро

Патријарх српски Г. Павле освештао ново свето миро
Патријарх српски Г. Павле освештао ново свето миро
Патријарх српски Г. Павле освештао ново свето миро
Патријарх српски Г. Павле освештао ново свето миро

Данас, 8. априла на Велики четвртак 2004. године, у Саборној цркви у Београду, Његова Светост Патријарх српски Господин Павле, служио је Свету Архијерејску Литургију Светог Василија Великог и чин освећења Новог Светог мира које се од Великог понедељка припремало у Придворном храму Светог Симеона Мироточивог у Патријаршијском двору.

Распоред богослужења страсне седмице

У Саборној цркви Светог Архангела Михаила у Београду
ВЕЛИКА СРЕДА
07,30 Литургија Светог Јована Златоустог
17,00 Јутрење Богослужење
ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК
09,00 Литургију Светог Василија Великог служиће Његова Светост Патријарх Српски Г. Павле, који ће у оквиру Свете Литургије извршити освећење мира
17,00 Јутрење са читањем 12 Јеванђеља