Митрополит Амфилохије у посети Патријарху Павлу

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-примирски Г. Амфилохије служио је јутрос, 28. новембра 2007. године, Свету Литургију у капели Светог Симеона Мироточивог у двору Српске Патријаршије. По завршетку Свете Литургије Митрополит је у пратњи Епископа липљанског Г. Теодосија, свештеника Миладина Кнежевића и протођакона Стевана Рапајића отишао на Војномедиццинску академију где је, као и предходног дана, причестио Његову Светост Патријарха српског Г. Павла.

Дневни извештај о стању здравља Њ. С. Патријарха Павла

Извештај сталног конзилијума лекара задужених за лечење Његове Светости Патријарха српског Г. Павла од 27. 11. 2007.

Патријарх српски Павле Опште здравствено стање Његове Светости је без битних измена у односу на предходни дан. Настављено је интезивно лечење и праћење, уз примену прописане терапије.

У објективном налазу Његова Светост је свестан, комуни- кативан, нормалне телесне температуре и вредности крвног притиска. Уноси храну и течност. Наставља се интезивно лечење уз физикалну терапију.

За дан 28. новембар 2007. године планиран је конзилијум лекара који ће препоручити даље лечење и дијагниостику.

Информативна служба
Светог Архијерејског Синода
Српске Православне Цркве

Извештај о стању здравља Њ.С. Патријарха Павла

Извештај са конзилијума од 26. 11. 2007. године

Патријарх Павле Чланови сталног конзилијума лекара укључених у лечење Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла, детаљно су сагледали најновије здравствено стање Његове Светости и остварили увид у најновије лабораторијске анализе.

У лабораторијским анализама одражава се малокрвност која захтева трансфузију деплазматисаних црвених крвних зрнаца, гранично повишени леукоцити, уредна бубрежна функција и знаци подхрањености.

Имајући у виду потребу за даљом интензивном терапијом, конзилијум стручњака наставио је комплексно лечење применом различитих лекова у циљу стабилизације и поправљања здравственог стања Његове Светости.

Конзилијум лекара ће наставити са свакодневним надзором и лечењем Његове Светости и о томе ће уредно и благовремено обавештавати домаћу и светску јавност.

Информативна служба
Светог Архијерејског Синода
Српске Православне Цркве

Саопштење за јавност

Патријарх Павле Здравствено стање Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла, који се налази на лечењу на ВМА је стабилно. С обзиром на његове године Његова Светост достојанствено и трпeљиво носи своје старачке тегобе, уз несебично старање лекара и медицинског особља и двојице монаха који су стално уз његово узглавље.

По свом дугогодишњем обичају сваки дан се причешћујући, он упућује свој патријарашки благослов свима који питају за његово здравље и благодари на њиховим молитвама за оздрављење.

из Канцеларије Светог Архијерејског Синода

Председник Владе Србије Војислав Коштуница посетио Патријарха српског Г. Павла

Председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница посетио је у петак, 16. новембра 2007. године, на Војномедицинској Акадмији, Његову Светост Патријарха српског Г. Павла.

Премијер Војислав Коштуница, у чијој пратњи су били Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и академик Матија Бећковић, пожелео је Патријарху брз опоравак и повратак у Патријаршију.