Посете Патријарху српском

Данас су Његову Светост Патријарха српског Г. Павла одвојено посетили г. Милорад Додик, премијер Републике Српске; Његова Еминенција Кристос Панагопулос, грчки амбасадор у Србији; и монсињор Астолфо Астолфи, представник београдске апостолске нунцијатуре Свете Столице и заменик одсутног апостолског нунција.

Седамнаестогодишњица патријарашке службе Патријарха српског Г. Павла

Patrijarh Pavle

У суботу и недељу (1. и 2. децембра 207. године) навршава се седамнаест пуних година од како је у трон српских Патријараха уведен Патријарх Павле. Да подсетимо, Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве на изборном заседању одржаном 1. децембра 1990. године у Патријаршијском двору у Београду изабрао за 44. патријарха Епископа рашко-призренског Павла (Стојчевића), који је устоличен 2. децембра у Саборној цркви.

Председник Тадић у посети Патријарху

Председник Србије г. Борис Тадић јуче, одмах по доласку из Бадена, где су протекла три дана вођени преговори о статусу Косова и Метохије, посетио Његову Светост Патријарха српског Г. Павла на ВМА. Председник Борис Тадић је, у краћем разговору са Патријархом, пожелео Патријарху да брзо оздрави.

Митрополит Кирило послао писмо Патријарху српском

Његово Високопреосвешетнство Митрополи смоленски и каљининградски Г. Кирило, председник Одељења за спољне послове Московске Патријаршије, упутио је писмо Његовој Светости Патријарху српском Г. Павлу, у коме се, између осталог, каже да молитвено саучествује у његовој болести и да Патријарху жели брзо оздрављење. НА МНОГАЈА ЉЕТА!!!

Епископ Василије из Антиохијске Патријаршије у посети Патријарху Павлу

Његову Светост Патријарха српског Г. Павла посетио је Епископ Сафита и Тартусе у Сирији Г. Василије из Антиохијске Патријаршије, у пратњи проф. др Зорана Крстића, ректора Богословије Светог Јована Златоуста из Крагујевца и проф. др Ненада Милошевића.

Владика Г. Василије је, примивши благослов Патријарха Павла, пренео поздраве и најбоље жеље за брзи опоравак које је упутио Патријарх антиохијски Г. Игњатије.