Литија поводом страдања на Косову и Метохији

Поводом најновијих, немилих догађања на Косову и Метохији у Београду је јуче и данас 19. марта 2004. године организована литија, на чијем челу су били Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије са многобројним свештенством, председник Владе Републике Србије, др Војислав Коштуница, са члановима Владе, академик Матија Бећковић, као и друге угледне личности из јавног и културног живота.

Његова Светост Патријарх српски служио молебан за пострадали народ на Косову и Метохији

Његова Светост Патријарх српски Г.Г. Павле је јутрос, 18. марта 2004. године, у 8 часова, служио Молебан за пострадали народ на Косову и Метохији, у Саборној цркви у Београду. После Молебана Патријарх српски је рекао:  Богу се помолисмо за наш народ на Косову и Метохији, за потомке оних светих предака наших који су знали и на коцу и на конопцу да издишу, али да се вере своје не одрекну, нити да за било какав интерес овога света, да учине оно што је недостојно и нељудско. Чувати се треба у овом времену икакве бесмислене одмазде, као што неразумни почеше да чине у Београду и Нишу. Имати у виду да се бранимо од зла и од злочинаца, али не на нељудски начин, не на начин на који то злочинци чине. Господе помози свима, па и нама и непријатељима нашим. Потребан је њима мир, слобода, правда као и нама. Господе Теби слава и хвала.

Велика литија у Београду

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле ће данас, у четвртак 18. марта 2004. године, у 16 часова, предводити велику Литију православних верника, која ће се кретати улицама града Београда. Уз Патријарха Павла биће српски премијер др Војислав Коштуница.

Литија креће од зграде Владе Републике Србије и са Трга Републике, а коначно одредиште ће бити Спомен Храм Светог Саве, на Врачару.

Слава придворног храма Светог Симеона Мироточивог

Његова Светост Патријарх српски Г. Павле ће у придворном храму Патријаршијског двора Светог Симеона Мироточивог, служити празнично бдење у петак 27. фебруара 2004. године, у 17 часова. Сутрадан, у суботу, 28. фебруара, са почетком у 9,00 часова, Његова Светост ће, уз саслужење више свештеника и ђакона, у овом храму, служити Свету Архијерејску Литургију, и том приликом ће бити прослављена храмовна слава.

Симпо опрема парохијски дом при Спомен Храму Светог Саве на Врачару

Протојереј-ставрофор Стеван Влачић, старешина цркве Светог Саве у Београду и проф. др Војислав Миловановић, протонеимар Спомен-храма Светог Саве посетили су јуче г. Драгана Томића, председника Компаније СИМПО из Врања.

Г. Томић се посебно интересовао за напредак радова на довршењу Спомен-храма Светог Саве и изразио спремност да и најзначајнији српски произвођач намештаја СИМПО, да свој допринос овом подухвату од свесрпског значаја. Прота Стеван Влачић и проф. Миловановић су г. Томића упознали са тренутним стањем и истакли да су грађевински радови на Спомен-храму Светог Саве довршени, а да је парохијски дом у потпуности готов и да следи његово опремање. Председник Компаније СИМПО је том приликом нагласио да ће комплетно опремити ентеријер новог парохијског дома, површине 1600 квадратних метара.