Званичне посете

Патријарх српски и амбасадор Шпаније у Србији

Данас је у Српској Патријаршији у Београду, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио у прву званичну посету Његову Екселенцију Ињига де Паласија, амбасадора Шпаније у Београду. Пријему су присуствовали Његово Високопреосвешетнство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвешетнство викарни Епископ хвостански Г. Атанасије.

Сусрет Патријарха српског и амбасадора Републике Аустрије у Србији

Данас је у Српској Патријаршији у Београду, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио у прву званичну посету Његову Екселенцију др Клеменса Која, амбасадор Републике Аустрије у Србији. Пријему је присуствовао Његово Преосвешетнство викарни Епископ хвостански Г. Атанасије.

Патријарх српски примио у посету амбасадоре Немачке, Француске и Велике Британије

  Данас је у Српској Патријаршији у Београду, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, у друштву Његовог Преосвештенства Епископа бачког Г. др Иринеја, члана Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, и Његовог Преосвештенства викарног Епископа хвостанског Г. Атанасија, примио, у одвојеним сусретима, Њихове Екселенције амбасадоре: Немачке - г. Волфрама Маса; Француске - г. Жан-Франсоа Терала и Велике Британије - г. Стивена Вордсворта.

Био је ово први сусрет амбасадора Немачке, Француске и Велике Британије и Патријарха српског Г. Иринеја од његовог ступања на трон Првојерараха српских. Сва тројица амбасадора честитали су Патријарху српском на избору, а он им је срдачним речима захвалио на посети.

Сусрет Патријарха српског Г. Иринеја и апостолског нунција у Београду г. Орланда Антонинија

У петак, 5. фебруара текуће године, у Српској Патријаршији у Београду, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио је у званичну посету апостолског нунција у Београду монсињора Г. Орланда Антонинија.

У срдачном и пријатељском разговору о билатералним односима и месту Цркве у савременом друштву учествовали су и чланови Светог Синода, Његово Високопреосвешетнство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвешетнство Епископ бачки Г. Иринеј.

Амбасадор Италије у посети Патријарху српском Г. Иринеју

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио је данас у званичну посету Његову Екселенцију Г. Арманда Варикија, Амбасадора Италије. Сусрету је присуствовао и викарни Епископ хвостански Г. Атанасије. У срдачном и топлом разговору, Амбасадор се захвалио Светејшем на пријему, а затим је истакао да је Патријарх српски у служби и Богу и народу.

Патријарх српски Г. Иринеј примио дечји хор из Русије

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио је, у друштву Његовог Високопреосвешетнства Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија и Епископа хвостанског Г. Атанасија, викара Његове Светости, данас у 8,30 часова дечји хор Свети Јован Дамаскин из Петрограда. У топлом разговору Патријарх српски је јеванђељским речима поучио децу како да живе у савременом добу.