Званичне посете

Његова Светост Патријарх Иринеј и министар Лончар позвали грађане да поштују епидемиолошке мере и током крсних слава

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј и министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар позвали су данас све грађане Србије да се и у наредном периоду, и приликом крсних слава, придржавају противепидемијских мера у циљу очувања јавног здравља.

На данашњем састанку у Патријаршији, на којем је присуствовао и директор Клинике за инфективне и тропске болести доц. др Горан Стевановић, министар Лончар је Његову Светост Патријарха Иринеја упознао са актуелном епидемиолошком ситуацијом у нашој земљи, као и о припремљености здравственог система на нови пик корона-вируса. Министар је том приликом истакао да ће здравствени радници и овога пута учинити све да очувају здравље наших грађана, али да је неопходно да се поштују мере како би се епидемија држала под контролом.

Патријарх примио председника Демократске партије Срба у Македонији

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 16. октобра 2020. године у Патријаршији српској у Београду г. Ивана Стоилковића, народног посланика у Скупштини Северне Македоније и председника Демократске партије Срба у Македонији.

Патријарх српски примио Амбасадора Републике Словеније

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 16. септембра 2020. године у Патријаршији српској у Београду Његову Екселенцију Дамјана Берганта, амбасадора Републике Словеније у Републици Србији.

Патријарх Иринеј разговарао са председником Вучићем

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј састао се 14. септембра 2020. године са председником Републике Србије г. Александром Вучићем.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Његовом Светошћу Патријархом српским г. Иринејем. У отвореном и садржајном разговору председник Вучић је известио Патријарха о преговорима о Косову и Метохији који су почетком месеца вођени у Вашингтону и Бриселу, као и о разговорима вођеним са светским државницима. Речи је било и о положају српског народа на Косову и Метохији, у Црној Гори, Хрватској, Републици Српској, али и у другим деловима Босне и Херцеговине.

Престолонаследник код Патријарха

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 8. септембра 2020. године у Патријаршији српској у Београду Његово Краљевско Височанство престолонаследника Александра и принцезу Катарину Карађорђевић.

Патријарх српски примио Амбасадора Државе Палестине

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 8. септембра 2020. године у Патријаршији српској у Београду Његову Екселенцију Мохамеда Набхана, амбасадора Државе Палестине у Републици Србији.