Деманти новосадске Јеврејске општине

Поводом саопштења које је у јавности нетачно представљено као саопштење Јеврејске општине у Новом Саду, а чији аутор је извесни Борис Копиловић, протонамесник Владан Симић, секретар Епархије бачке, доставио нам је званичан деманти новосадске Јеврејске општине упућен Епархији бачкој.

„Господине Симићу,

обавештавамо Вас, након краћих консултација у Извршном одбору Јеврејске општине Нови Сад, да Јеврејска општина није слала никаква саопштења, посебно не са потписом Бориса Копиловића, који није председник Јеврејске општине. Јеврејска општина Нови Сад није аутор поменутог Саопштења.

Председник Јеврејске општине Нови Сад
Горан Леви
21. јануара 2012. године.”

У читавој овој жалосно-смешној намештаљци куриозитет представља, по сведочењу одговорних из Јеврејске општине, изјава самога Копиловића да он није ни потписао ни послао никакво саопштење.

На данашњој конференцији за медије, одржаној у новосадској Црквеној општини, Његово Преосвештенство Епископ бачки г. др Иринеј је демантовао гласине да је против присуства господина Ефраима Зурофа на помену и његовог обраћања сабраном народу. Епископ Иринеј је обавестио све присутне да је у претходна два дана два пута разговарао са господином Зурофом, иначе својим личним пријатељем, и да га је позвао да учествује у програму централног обележавања новосадске Рације, 23. јануара 2012. године.

Информативна служба Епархије бачке

Извор: Епархија бачка