Представљена издања Епархије врањске

Представљена издања Епархије врањске
Представљена издања Епархије врањске
Представљена издања Епархије врањске
Представљена издања Епархије врањске

У организацији Православне епархије врањске и Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ у Београду, у кући Краља Петра Првог од 4. до 13. маја 2022. године одржава се изложба Духовно и културно благо манастира Преподобног Прохора Пчињског  уприличена поводом 950 година оснивања и 700 година обнове манастира Преподобног Прохора Пчињског у склопу које су 10. маја 2022. године представљена издања посвећена манастиру Преподобног Прохора Пчињског.

На почетку промоције присутне је благословио и поздравио Његово Преосвештенство Епископ врањски г.  Пахомије који је захвалио учесницима у промоцији као и свима који су допринели да велелепна издања буду публикована. О издањима Епархије врањске говорили су проф. др Сунчица Денић Михаиловић, проф. др Светлана Смољчић Макуљевић и проф. др Драгољуб Марјановић. Поред великог броја гостију промоцији је присуствовао и конзул Амбасаде Палестине у Београду г. Осамах Алхинди, као и велики број заинтересованих за издања о манастиру Преподобног Прохора Пчињског.

У петак 13. маја 2022. године у 19 часова у кући Краља Петра Првог у Београду изложба Духовно и културно благо манастира Преподобног Прохора Пчињског биће окончана културно-уметничким програмом у коме ће узети учешћа културни посленици и уметници са југа Србије, а домаћин ће бити Завичајно удружење Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“.

Извор: Епархија врањска