„Вино фест" у Рековцу

„Вино фест" у Рековцу
„Вино фест" у Рековцу
„Вино фест" у Рековцу
„Вино фест" у Рековцу

У суботу, 28. маја 2022. године, у хотелу „Левач” у Рековцу свечано је отворен четврти по реду „Вино фест”.

У име општине Рековац присутном народу и излагачима се у уводној речи обратио председник општине Рековац г. Др. Александар Ђорђевић, истакавши да је ова идеја о организацији Левачког вино феста настала 2017. године када су се сви произвођачи вина договорили да организују ову заиста посећену манифестацију.

-Бог је и свет назвао виноградом и ми смо сви посланици на том винограду о коме требамо да бринемо и кога требамо да обрађујемо. Вино као плод труда око винове лозе и грожђа нам даје и духовну храну у светој Литургији кроз свету тајну причешћа, али и телесну храну. Самим тим је лепота радити и бринути о винограду, а и његову важност ми у Цркви истичемо молећи се да Господ сачува радна поља и винограде и целу природу, додао је владика Јован.

После свечаног отварања уследио је културно-уметнички програм у коме су узели учешћа КУД „Левач” Рековац, „Србски православни појци“ и на крају је све присутне својом песмом увесељавао наш познати певач Радиша Урошевић.

На самом Левачком вино фесту узело је учешћа преко двадесет излагача произвођача високо квалитетног вина из Левча и осталих крајева Србије, као и неколико удружења које се баве производњом домаће хране и сирева.

Извор: Епархија шумадијска