Свечано прослављен празник Светог Саве првог Архиепископа и просветитеља Српског

Дана 25. јануара 2004. године у храму Светог Великомученика Георгија свечано је прослављен празник Светог Саве. Уз присуство родитеља и деце који су се сакупили тим поводом у храм и присуствовали богослужењу празничном расположењу је придонело појање деце са веронауке који су лепо одговарали на јектеније. После богослужења сва деца су декламовала песмице посвецење Светом Сави и тако све присутне подсетиле на догађаје из живота Светог Саве. Након рецитација, деца са веронауке су извела рецитал посвећен Светом Сави и заједно са осталом децом отпевали Светосавску Химну а о. Макарије је осветио славски колач и кољиво на радост свих присутних. За свој  труд и љубав према Светом Сави деца су награђена пригодним дечјим поклонима.

Патријарх Павле служи на Бановом брду

У понедељак 19. јануара 2004. године, на велики хришћански празник Богојављење, Његова Светост Патријарх српски Г. Павле ће служити Свету Архијерејску Литургију у Цркви Светог Ђорђа на Бановом брду.

Велики ватромет на Светосавском платоу

Братство и управа Храма Светог Саве на Врачару, заједно са Министарством Вера Републике Србије и СО Врачар, позивају све Београђане да у уторак 13. јануара 2004. године тачно у поноћ заједно дочекају Нову годину по старом, јулијанском календару. Улазак у Нову годину означиће звоњење свих 49 звона Светосавског Храма и велики ватромет, за који организатори тврдеда није виђен на нашим просторима.

Богословски факултет СПЦ враћен у састав Београдског Универзитета

У среду 9. јануара 2004. године, на предлог свих традиционалних цркава и верских заједница у Србији и уз подршку 22 факултета Универзитета у Београду, Влада Србије је донела решење о оглашавању ништавим решења Владе Народне Републике Србије бр. 62, од 15. фебруара 1952. године, којим је Богословски факултет Српске православне цркве укинут као државна установа и искључен из састава Универзитета у Београду. Оглашавањем ништавим овог решања поништавају се правне последице које је оно произвело током више од педесет година комунистичког режима.

Распоред богослужења у Саборном храму Светог Архангела Михаила у Београду о Божићу

6. јануар 2004. године, БАДЊИ ДАН

  • 9 часова - Света Литургија
  • 17 часова - Бденије

7. јануар 2004. године, БОЖИЋ – први дан – Рождество Христово

  • 24 часа - Прва Света Литургија
  • 9 часова - Друга Света Литургија
  • 17 часова - Бденије

8. јануар 2004. године, БОЖИЋ – други дан – Сабор Пресвете Богородице

  • 9 часова - Света Литургија
  • 17 часова – Бденије

9. јануар 2004. године, БОЖИЋ – трећи дан – Свети Стефан

  • 9 часова Света Литургија

Напомињемо вернике да у Спомен храму Светог Саве на Врачару о божићним празницима због обимних грађевинских радова неће бити богослужења.