Епископ Јустин: Где је Бог ту су присутни љубав и радост

-Христос није нека измишљена прича и фантазмагорија. Он је реални и истинити Бог који је дошао на земљу и живео међу нама, а тамо где је Бог присутан тамо је присутна љубав и радост, тамо је присутно Царство небеско ка коме ми стремимо већ овде, беседио је владика Јустин.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског, благоизволео је да 27. фебруара 2022. године, у Недељу месопусну, посети Светотројични храм у београдском насељу Кумодраж и предстоји евхаристијским сабрањем. 

Патријарх Порфирије: Упутићемо помоћ Украјинској Православној Цркви и њеном митрополиту Онуфрију

Патријарх Порфирије: Одлучили смо да упутимо материјалну помоћ Украјинској Православној Цркви и њеном митрополиту Онуфрију. Наш скромни прилог је израз љубави према нашој потребитој браћи и сестрама у Украјини.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је 27. фебруара 2022. године светом архијерејском Литургијом у храму Светог Саве на Врачару уз саслуживање преосвећене господе епископа далматинског Никодима и ремезијанског Стефана, свештеничког братства храма Светог Саве и јереја Богољуба Остојића из Загреба и Дејана Мандића из Копра. У наставку доносимо Патријархову беседу у целости:

Патријарх Порфирије: Свети Симеон Мироточиви је положио у темеље српског народа систем вредности који извире из Јеванђеља Христовог

Патријарх српски г. Порфирије рукоположио ђакона Александра Прашчевића у презвитерски чин

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је 26. фебруара 2022. године светом архијерејском Литургијом у новобеоградском храму посвећеном преподобном оцу нашем, великом владару српског народа, ујединитељу српских земаља, творцу независне српске државе, бранитељу Православља, истребитељу јереси, великом подвижнику, небеском човеку и земљаском анђелу - Светом Симеону Мироточивом.

Слава Патријаршијске капеле Светог Симеона Мироточивог

Слава придворног храма Светог Симеона Мироточивог у Патријаршији српској у Београду прослављена је 26. фебруара 2022. године светом архијерејском Литургијом којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан уз саслуживање пресвећене господе епископа топличког Јеротеја, хвостанског Јустина и марчанског Саве.

-Свети Симеон Мироточиви се бринуо за свој народ и тиме што је изградио многобројне задужбине почевши од манастира Светог Николе, Богородице Топличке, па преко Ђурђевих Ступова код Раса, његове задужбине Студенице и на крају Хиландара у Светој Гори,  беседио је епископ Јеротеј.

Патријарх Порфирије се придружио акцији добровољног давања крви

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије учествовао је 27. фебруара 2022. године у акцији добровољног давања крви на пункту Завода за трансфузију при храму Светог Саве на Врчару.

Заједно са Патријархом крв су добровљно дали и Преосвећени Епископ ремезијански г. Стефан и управник Патријаршијског двора г. Владимир Јелић. Са благословом патријарха Порфирија, Црвени крст Србије и Институт за трансфузију крви Србије организовали су добровољно давање крви у пет храмова Архиепископије београдско-карловачке. Позиву се поред свештенства одазвао и многобројни верни народ престонице.