Патријарх Порфирије: Бог је дародавац свих дарова. Све што имамо израз је љубави Његове!

Патријарх Порфирије: Огромно је милосрђе Божје. Бог је увек са нама и у нама, само је неопходно да ми вером и подвигом хришћанске љубави отворимо своју душу и препознамо да је Он уз нас.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је 20. фебруара 2022. године, у Недељу о блудном сину, светом архијерејском Литургијом у Саборном храму у Београду. Саслуживали су протојереји-ставрофори Радич Радичевић, Петар Лукић и Бранко Топаловић, јереј Арсен Миловановић, протођакон Дамјан Божић и ђакони Драган Радић и Радомир Врућинић.

Молитвени испраћај протопрезвитера-ставрофора Ратка Савића

Молитвени испраћај протопрезвитера-ставрофора Ратка Савића
Молитвени испраћај протопрезвитера-ставрофора Ратка Савића
Молитвени испраћај протопрезвитера-ставрофора Ратка Савића
Молитвени испраћај протопрезвитера-ставрофора Ратка Савића

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служио је 19. фебруара 2022. године у храму Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског на београдском Новом гробљу свештеничко опело новопрестављеном протопрезвитеру-ставрофору Ратку Савићу, дугогодишњем пароху храма Светог Саве на Врачару и духовнику параклисâ Светог Јована Шангајског у Ортопедској клиници на Бањици, и Светог Луке Симферопољског у Војно-медицинској академији у Београду.

Патријарх Порфирије: У сусрету са Христом наш живот добија нова правила која се могу свести на једну заповест - заповест о љубави према Богу и према ближњима

Патријарх Порфирије: У сусрету са Господом у нама почиње све да се мења. Открива се нови свет. Јавља се туга због наших промашаја, али и нада и снага због спознаје љубави Божје да у њој и са њом постајемо силни и моћни, постајемо снажни, постајемо спасени већ овде и сада.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началстовао је 15. фебруара 2022. године, на Сретење Господње, светом архијерејском Литургијом у храму Светог Саве на Врачару. Саслуживали су Преосвећени Епископ ремезијански г. Стефан, протојереј-ставрофор Радивој Панић, протојереји Ненад Јовановић, Бранислав Кличковић и Драган Шовљански, јереј Далибор Стојадиновић, протођакон Младен Ковачевић и ђакони Драган Радић, Радомир Врућинић и Србољуб Остојић.

Патријарх Порифрије: Без смирења сваки наш труд не доноси велике плодове

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је 14. фебруара 2022. године, на празник Светог мученика Трифуна, свету архијерејску Литургију у храму посвећеном том Божјем угоднику на Топчидерском гробљу.

-Браћо и сестре, данас смо овде сабрани у храму који је посвећен Светом Трифуну, светитељу који је био из скромнога рода, из сиромашне породице, који се бавио једноставним послом – чувао је гуске. По свему, дакле, спољашњем био је сиромах. Али Свети Трифун, као и сваки светитељ, на шта смо и ми позвани, изнутра је имао богат, бујан, плодан духовни живот. Био је богат Богом и зато је Бог благодаћу својом кроз њега дејствовао где год је то било потребно. Господ је кроз Светог Трифуна, кроз његове молитве, чинио исцељења над многим болеснима, па и онима за које се не би очекивало, споља посматрано, да ће Бог дејствовати, над онима који нису прихватали реч Божју, подсетио је патријарх Порфирије.

Патријарх Порфирије: Кренимо путем цариника, путем смиреноумља, а не путем гордости, путем фарисеја

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије предстојао је 13. фебруара 2022. године, у Недељу о митару и фарисеју, литургијским сабрањем у храму Покрова Пресвете Богородице и Београду (фотогалерија).

Саслуживали су протојереји-ставрофори Јовица Вићентијевић, Слободан Аксентић, Милутин Чекетић и Јован Милановић, јереји Гаврило Рајић, Ненад Продић и Михајло Рапајић, као и ђакони Драган Радић, Радомир Врућинић, Немања Калем и Павле Матулић.